Légcsavaros repülőgépek
magánrepülőgép, business jet, repülőgép bérlés, üzleti  repülőgép, air charter
Légcsavaros repül?gépek

A korszerű légcsavaros gázturbinás hajtóművel felszerelt – úgynevezett "turbo-prop" - repülőgépek skálája igen széles.
Megtalálható közöttük a 2-6 utas szállítására alkalmas légitaxi repülőgép, de akár a 6 - 19 üléses exkluzív berendezésű, túlnyomásos légkondicionált kabinnal és mosdóval felszerelt üzleti repülőgép is.

A légi taxi repülőgépekben többnyire mosdó nem található (vagy az nagyon egyszerű kivitelű) és a repülés során az ülésből nem lehet felállni, míg az üzleti változatokban a repülés közbeni sétán kívül, a minibár mellett hidegtálak, étel/ital szervírozására is van lehetőség.

A csomagtároló kapacitás a kisebb típusoknál erősen korlátozott. Ettől függetlenül a légcsavaros repülőgépeket elsősorban 500 km-nél (kb. 1 óra repülés) rövidebb útvonalakra, vagy olyan rövid (esetleg füves) futópályával rendelkező repülőterekre ajánljuk, ahol a sugárhajtású (Jet) repülőgépek leszállása nem megoldható.

Az egymotoros és/vagy egy pilótával üzemelő repülőgépek kereskedelmi charter (légi taxi) repülésekre hivatalosan nem használhatóak, illetve ezek a repülőgépek a szolgáltatás színvonalát tekintve nehezen nevezhetőek "üzleti", vagy "exkluzív" kategóriának, ezért ilyen megoldásokat nem tudunk ajánlani.
Magyar English