Üzleti repülőgépek
magánrepülőgép, business jet, repülőgép bérlés, üzleti  repülőgép, air charter
Üzleti repülőgépek

Az üzleti sugárhajtású (Jet) repülőgépek kategóriájába azok a repülőgépek tartoznak, melyeket ügyfeleink jellemzően néhány napos üzleti utakra vesznek igénybe, legfeljebb 1.500 km (kb. 2,5 óra repülési idő) távolságra történő kényelmes és gyors utazások során.

A rendkívül sok változat mellett e repülőgépek fontos jellemzője, a praktikusság.
A fedélzeti ellátás minibár, vagy hideg VIP menü, mely önkiszolgáló módon, vagy szükség esetén a pilóták segítségével kerül a kihajtható asztalokra – kabinszemélyzet csak külön kérésre és egy utas ülés rovására biztosított.
A fedélzeten lévő mosdó tipikusan "célorientált", egyszerű kivitelű. A kabinban a repülés során fel lehet ugyan állni, de a 135-155 cm kabin belmagasság miatt kiegyenesedni általában nem lehet.

Very Light Jet (VLA)
A sugárhajtású repülőgépek "légi taxi" változata. Általában 3-4 üléses repülőgépek, ahol a mosdó egyáltalán nincs, vagy tényleg csak "végszükség esetére" tervezett. A fedélzeti ellátás snack, üdítő, esetleg, mini-minibár. Ezekben a repülőgépekben a szórakoztató elektronika minimális, vagy nincs is.
Jellemzően nagyon kis költségvetésű, vagy 1 óránál rövidebb utakra ajánljuk.
A csomagtároló kapacitás erősen korlátozott. Üzleti partnerek utaztatására, vagy PR repülések bonyolítására nem előnyös.

Light Jet & Super-Light Jet
5 - 9 üléses, egyterű utas kabinnal készülő, jellemz?en 1-3 órás utakra tervezett belépő szintű üzleti repülőgépek, fedélzeti mosdóval, minibár és hideg étel/ital felszolgálási lehetőséggel, ami önkiszolgáló módon, vagy a pilóták - nagyobb típusokon légi utas kísérő – segítségével kerül a kihajtható asztalokra.

Egyes típusokon meleg étel tárolására is lehetőség van és az ülések mellett laptop áram csatlakozó is találhatók.
Szintén a nagyobb változatokra jellemző, hogy alapszintű repüléstájékoztató rendszerrel is fel vannak szerelve.
A kabin belmagasság általában nem éri el a 173 cm-t, tehát repülés közben az ülés elhagyására igen, de a teljes felegyenesedésre nem mindig van lehetőség.
Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban - a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2 férőhelyes dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.
A csomagtároló kapacitás általában korlátozott.

Magyar English