Nagy hatótávolságú repülőgépek
magánrepülőgép, business jet, repülőgép bérlés, üzleti  repülőgép, air charter
Nagy hatótávolságú repülőgépek

Long range jet

9 – 20 üléses, általában három vagy több terű utas kabinnal készülő sugárhajtású modellek, melyek 12 óra vagy ennél is hosszabb utak bonyolítására alkalmasak, mellyel a föld másik oldalán lévő célpontokat is elérhetnek leszállás nélkül.
Az utas kabin belmagassága rendszerint több mint 180 cm, ahol nagyméretű ablakok és luxus burkolatok fokozzák az élményt.

A műholdas telefonnal, repüléstájékoztató és audio-vizuális szórakoztató rendszerekkel, esetenként bárral, dolgozó- vagy pihenőszobával, esetleg különleges wellness szekcióval felszerelt repülőgép kategória érdekessége, hogy a legtöbb típus éjszakai konfigurációban is rendelhető, vagyis az ülések mellett ágyak is az utasok rendelkezésére állnak.

Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban - a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2-4 férőhelyes dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.

Fedélzetükön a luxus igényeket is kielégítő – akár a kedvenc étteremből rendelt – meleg ételt légi utas kísérő szolgálja fel.
A minibár mellett, a nagyméretű – gyakran öltözőként is használható – mosdó is alapfelszereltség. A csomagtároló kapacitás általában minden igényt kielégít

Magyar English