Bérelhető repülőgépek

Légcsavaros repülőgépek

A korszerű légcsavaros gázturbinás hajtóművel felszerelt – úgynevezett “turbo-prop” – repülőgépek skálája igen széles.
Megtalálható közöttük a 2-6 utas szállítására alkalmas légitaxi repülőgép, de akár a 6 – 19 üléses exkluzív berendezésű, túlnyomásos légkondicionált kabinnal és mosdóval felszerelt üzleti repülőgép is.

A légi taxi repülőgépekben többnyire mosdó nem található (vagy az nagyon egyszerű kivitelű) és a repülés során az ülésből nem lehet felállni, míg az üzleti változatokban a repülés közbeni sétán kívül, a minibár mellett hidegtálak, étel/ital szervírozására is van lehetőség.

A csomagtároló kapacitás a kisebb típusoknál erősen korlátozott. Ettől függetlenül a légcsavaros repülőgépeket elsősorban 500 km-nél (kb. 1 óra repülés) rövidebb útvonalakra, vagy olyan rövid (esetleg füves) futópályával rendelkező repülőterekre ajánljuk, ahol a sugárhajtású (Jet) repülőgépek leszállása nem megoldható.

Az egymotoros és/vagy egy pilótával üzemelő repülőgépek kereskedelmi charter (légi taxi) repülésekre hivatalosan nem használhatóak, illetve ezek a repülőgépek a szolgáltatás színvonalát tekintve nehezen nevezhetőek “üzleti”, vagy “exkluzív” kategóriának, ezért ilyen megoldásokat nem tudunk ajánlani.

Bérelhető repülőgépek

Üzleti repülőgépek

Az üzleti sugárhajtású (Jet) repülőgépek kategóriájába azok a repülőgépek tartoznak, melyeket ügyfeleink jellemzően néhány napos üzleti utakra vesznek igénybe, legfeljebb 1.500 km (kb. 2,5 óra repülési idő) távolságra történő kényelmes és gyors utazások során.

A rendkívül sok változat mellett e repülőgépek fontos jellemzője, a praktikusság.
A fedélzeti ellátás minibár, vagy hideg VIP menü, mely önkiszolgáló módon, vagy szükség esetén a pilóták segítségével kerül a kihajtható asztalokra – kabinszemélyzet csak külön kérésre és egy utas ülés rovására biztosított.
A fedélzeten lévő mosdó tipikusan “célorientált”, egyszerű kivitelű. A kabinban a repülés során fel lehet ugyan állni, de a 135-155 cm kabin belmagasság miatt kiegyenesedni általában nem lehet.

Very Light Jet (VLA)

A sugárhajtású repülőgépek “légi taxi” változata. Általában 3-4 üléses repülőgépek, ahol a mosdó egyáltalán nincs, vagy tényleg csak “végszükség esetére” tervezett. A fedélzeti ellátás snack, üdítő, esetleg, mini-minibár. Ezekben a repülőgépekben a szórakoztató elektronika minimális, vagy nincs is.
Jellemzően nagyon kis költségvetésű, vagy 1 óránál rövidebb utakra ajánljuk.
A csomagtároló kapacitás erősen korlátozott. Üzleti partnerek utaztatására, vagy PR repülések bonyolítására nem előnyös.

Light Jet & Super-Light Jet

5 – 9 üléses, egyterű utas kabinnal készülő, jellemzően 1-3 órás utakra tervezett belépő szintű üzleti repülőgépek, fedélzeti mosdóval, minibár és hideg étel/ital felszolgálási lehetőséggel, ami önkiszolgáló módon, vagy a pilóták – nagyobb típusokon légi utas kísérő – segítségével kerül a kihajtható asztalokra.

Egyes típusokon meleg étel tárolására is lehetőség van és az ülések mellett laptop áram csatlakozó is találhatók. Szintén a nagyobb változatokra jellemző, hogy alapszintű repüléstájékoztató rendszerrel is fel vannak szerelve.
A kabin belmagasság általában nem éri el a 173 cm-t, tehát repülés közben az ülés elhagyására igen, de a teljes felegyenesedésre nem mindig van lehetőség. Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban – a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2 férőhelyes dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.
A csomagtároló kapacitás általában korlátozott.

Bérelhető repülőgépek

Prémium és Exkluzív magánrepülőgépek

Az exkluzív sugárhajtású (Jet) repülőgépek kategóriájába azok a repülőgépek tartoznak, melyeket ügyfeleink jellemzően több napos üzleti és/vagy exkluzív magánutakra választanak Európán belüli, esetleg afrikai vagy orosz és közel-keleti utazásaik során.
A repülőgép utas kabin belmagassága meghaladja a 173 cm-t, tehát ezek a változatok már a repülés közben felállást és felegyenesedést biztosító úgynevezett “stand-up” kabinokkal készülnek. A fedélzeten – akár a kedvenc étteremből rendelt – meleg étel felszolgálására is van lehetőség, melyben légi utaskísérő segédkezik.

Midsize Jet & Super-Midsize Jet (Prémium magánrepülőgépek)

6 – 9 utas kapacitású általában kétterű utas kabinnal rendelkező repülőgépek. A berendezés része a fedélzeti repüléstájékoztató és audio szórakoztató rendszer, a teljes értékű mosdó, vagy a belső gardrób / kézi poggyászt tároló.
A kényelmes fotel bútorzat hangulatos környezetet biztosít a luxust kedvelő, de egyben költségtudatos utasok számára. Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban – a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2-3 férőhelyes kanapé/dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.
Ügyfelek, partnerek kontinensen belüli utaztatására, PR repülések céljára kiváló megoldás.

Large Jet & Super-Large Jet (Exkluzív magánrepülőgépek)

8 – 16 üléses két-, vagy háromterű utas kabinnal készülő repül?őgépek, luxus kivitelű belső berendezésekkel és bőrfotel garnitúrával, minőségi kárpittal állnak a magas szintű szolgáltatást igénylő utasok kényelmére.
Az utas kabin belmagassága rendszerint több mint 180 cm, ahol nagyméretű ablakok fokozzák az élményt. A műholdas telefonnal, repüléstájékoztató és audio-vizuális szórakoztató rendszerekkel felszerelt repülőgép kategória nagy hatótávolságú változatai már interkontinentális járatokra is igénybe vehetők.
Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban – a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2-4 férőhelyes dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.
E kategóriájú repülőgépek fedélzetén a luxus igényeket is kielégítő – akár a kedvenc étteremből rendelt – meleg ételt légi utas kísérő szolgálja fel.
A minibár mellett, a nagyméretű – gyakran öltözőként is használható – mosdó is alapfelszereltség. A csomagtároló kapacitás általában minden igényt kielégít. Ügyfelek, partnerek elbűvölésére, hatásos PR repülések céljára kiváló megoldás.

Bérelhető repülőgépek

Nagy hatótávolságú repülőgépek

Long range jet

9 – 20 üléses, általában három vagy több terű utas kabinnal készülő sugárhajtású modellek, melyek 12 óra vagy ennél is hosszabb utak bonyolítására alkalmasak, mellyel a föld másik oldalán lévő célpontokat is elérhetnek leszállás nélkül.
Az utas kabin belmagassága rendszerint több mint 180 cm, ahol nagyméretű ablakok és luxus burkolatok fokozzák az élményt.

A műholdas telefonnal, repüléstájékoztató és audio-vizuális szórakoztató rendszerekkel, esetenként bárral, dolgozó- vagy pihenőszobával, esetleg különleges wellness szekcióval felszerelt repülőgép kategória érdekessége, hogy a legtöbb típus éjszakai konfigurációban is rendelhető, vagyis az ülések mellett ágyak is az utasok rendelkezésére állnak.

Az utas kapacitás meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy e típusokban – a kényelmes társalgás érdekében – gyakran található egyben 2-4 férőhelyes dívány is, ami az ablakoknak háttal kerül beépítésre.

Fedélzetükön a luxus igényeket is kielégítő – akár a kedvenc étteremből rendelt – meleg ételt légi utas kísérő szolgálja fel.
A minibár mellett, a nagyméretű – gyakran öltözőként is használható – mosdó is alapfelszereltség. A csomagtároló kapacitás általában minden igényt kielégít.

Bérelhető repülőgépek

Utasszállító repülőgépek

Regionális utasszállító repülőgépek

A kategóriába tipikusan a 20 – 70 standard üléssel (exkluzív konfigurációban 15 – 20 VIP üléssel) berendezett turbo-légcsavaros típusok tartoznak, amiket legfeljebb 2-3 óra (közbenső leszállással 5-6 óra) repülési idejű útvonalakra ajánlunk.
Jellemzőjük, hogy kisebb – a célhoz közelebbi, vagy olcsóbb – repülőtérre is le tudnak szállni, viszont csomagtér kapacitásuk korlátozott. A fedélzeti ellátás a menetrend szerinti járatokon megszokott szolgáltatás, de rendelhető VIP menü is.

Sugárhajtású utasszállító repülőgépek

A menetrend szerinti repülésből jól ismert 100 – 550 standard üléssel (exkluzív konfigurációban 30-70 VIP üléssel) berendezett sugárhajtású repülőgépek, melyeket bármilyen – köztük interkontinentális – utakra ajánlunk, a menetrend szerinti járatokon megszokott szolgáltatásokkal, vagy emelt szintű VIP szolgáltatással.

Bérelhető repülőgépek

Betegszállító repülőgépek

Balesetben megsérült, vagy betegségben szenvedő emberek sürgős, vagy egészséget védő légi szállításához nyújtunk segítséget akár európai, akár más kontinenseket érintő utakról legyen is szó.

Kifejezetten betegszállítás céljára speciálisan átalakított és felszeret repülőgépek széles típusválasztékából orvosi segítséggel választjuk ki, a körülményeknek leginkább megfelelő, a beteg / sérült aktuális állapota szerint előkészített, egészségügyi személyzettel ellátott repülőgépet.

A választás során az elsődleges egészségügyi szempontok mellett igyekszünk ügyfeleink számára a leginkább költséghatékony megoldást megtalálni.

(Szolgáltatásunk közvetlen baleseti beavatkozásra és ehhez kapcsolódó mentési feladatokra nem terjed ki.)

Bérelhető repülőgépek

Légitaxi

Gyors, egyszerű, kedvező árfekvésű megoldás 4-5 fő utas részére – kétmotoros légitaxi repülőgéppel, akár a gépkocsi alternatívájaként.

Példák lehetséges célállomásokra és azok időbeni távolságára Budapestről:

Poprád: 1 óra 05 perc
Temesvár: 1 óra 15 perc
Belgrád: 1 óra 35 perc
Graz/Brno/Katowice: 1 óra 45 perc
Marosvásárhely: 2 óra 00 perc
Wroclaw: 2 óra 25 perc
Split/Linz: 2 óra 40 perc

(A fedélzeten mosdó nem található)